Omzetten naar NURBS

Sneltoets

Zet om naar NURBS

Bewerk > Omzetten

Ctrl + Alt + N (Windows)

Cmd + Option + N (Mac)

Gebruik dit commando om ruimtelijke objecten en 3D-polygonen om te zetten in NURBS-curven en de vlakken van volumes in NURBS-oppervlakken. Dit is een manier om snel NURBS-curven te creƫren op basis van cirkels en bogen, of NURBS-oppervlakken op basis van een extrusie, wenteling of een ander volume.

Om om te zetten naar NURBS-curven of -oppervlakken:

Selecteer het object of volume dat je wilt omzetten NURBS-oppervlakken.

Selecteer het commando.

De objecten in de selectie worden omgezet naar een NURBS-oppervlak of NURBS-curve, zoals het objecttype in het Infopalet aangeeft.

Als het volume uit meerdere vlakken bestaat, zal de omzetting een groep NURBS-oppervlakken opleveren. Om aan de individuele NURBS-oppervlakken in een dergelijke groep te geraken, selecteer je Bewerk > Degroepeer.

Concept: NURBS-curven en -oppervlakken

De randen en vlakken van een volume selecteren